Prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Tijekom dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padaline, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada.
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2022. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijeme u Bosni i Hercegovini u subotu ujutro je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavljuju da će tako i ostati do poslijepodneva kada se očekuje postepeno razvedravanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 16; Bugojno 18; Sarajevo 20; Livno, Sanski Most, Zenica 21; Tuzla 22; Bihać, Grude 23; Gradačac, Mostar 24 stupnja Celzijusa.

Tijekom dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padaline, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Dnevna temperatura od 28 do 33, na jugu 36 stupnja Celzijusa.

U nedjelju će biti sunčano. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stupnja Celzijusa.

Meteorolozi najavljuju da će u ponedjeljak biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stupnja Celzijusa.

Iste vremenske prilike prognozirane su i za utorak, sa nešto višim temperaturama pa će jutarnja temperatura biti od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stupnjeva Celzijusa.

U srijedu će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38 stupnja Celzijusa.

nevrije

Kopirati
Drag cursor here to close