Bezbrižni

Kako žive bogata djeca Dubaija

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2017. u 16:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni ne moraju misliti na posao, hoće li ga imati i koliko će zaraditi. Njihovi dani prolaze u izležavanju pored bazena, vožnji u skupim autima i helikopterima.

#boss @karleusastar #richkidsofdubai #richkids #mydubai #luxury #thegoodlife #thefablife #thedream

Objavu dijeli Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai)Ruj 9, 2016 u 6:04 PDT


Profil na Instagramu, Rich Kids of Dubai prati ležerne živote neviđeno bogate djece koja žive u Dubaiju i koji troše vrlo ozbiljan novac na luksuz i uživanje, daleko više nego njihovi vršnjaci u Europi, piše Express.hr.

Za njih je čak i odlazak u McDonald's ekstravagantan, i tamo se ide u skupom autu i dizajnerskoj odjeći.

#arabswag #arabmoney #lamborghini #lambo #richkidsofdubai #richkids

Objavu dijeli Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai)Stu 18, 2014 u 5:34 PST


Uostalom, što očekivati od bogate djece koja žive u jedinom gradu na svijetu koji ima hotel sa sedam zvjezdica i kojima je uobičajeno piti koktele i večerati u Burj Kalifi.

Kad im nestane mjesta gdje će staviti zlato, onda ga trpaju u usta, odnosno na zube.


O njima je reportažu napravio BBC, ali iz malo drukčijeg kuta. Jesu li bogati klinci Dubaija stvarno bogataši, pita se BBC. Priznaju da se svaka objava na društvenim mrežama može svesti na hvalisanje, ali mladi Dubaija su na jednoj potpuno drugoj razini.

Priča počinjem s Muhammedom Jabryjem, poznatijim pod nadimkom Moe Money, koji redovito objavljuje fotografije luksuznih automobila i još luksuznijih vila.


Problem je što ništa od toga nije njegovo. Porschei i luksuzni Brabusovi terenci samo su dio njegovog imidža, ali u stvarnosti on samo objavljuje stvari kad ga netko zamoli. Prije je on bio samo menadžer raznim popularnim likovima po Dubaiju, ali je s vremenom došao na ideju da se i on baci u influencerske vode.


"Pokazujem sve što Dubai ima u ponudi. Ali ja želim putovati svijetom, intervjuirati ljude u različitim hotelima, različitim superautima", priča on za BBC.

Rich Kids of Dubai jedan je od najpopularnijih računa na Instagramu i redovito objavljuje posljednje eskapade "zlatne mladeži" bogate arapske države. Međutim, tek rijetki će priznati kako stvarno žive kad se ugase kamere na mobitelima.

Throw back with the legend @leomessi ????#barcelona#spain#messi#

Objavu dijeli Rashed Belhasa Aka-Money Kicks (@rsbelhasa)Srp 2, 2017 u 1:30 PDT


Rashed Belhasa ima samo 15 godina, a njegova obitelj upravlja s dvadesetak kompanija u Dubaiju. Pokrenuo je čak i vlastitu modnu liniju, a sve pod njegovim nadimkom Money Kicks. "Volim novac i volim tenisice (kicks) upravo zbog toga sam se odlučio na nadimak Money Kicks", kaže on.

Njegov Instagram prepun je fotografija s raznim zvijezdama tijekom njihovog posjeta Dubaiju. Sve to pokazuje da njegovi roditelji mu mogu platiti i skupocjenu kolekciju tenisica i modnu liniju, ali i susrete sa slavnima. Zarađuje li on od toga, nije rekao. "Društvene mreže sumi promijenile život. Zbog društvenih mreža sam izgradio svoje samopouzdanje", kaže Belhasa.

Kopirati
Drag cursor here to close