Produktivan dan

Kako uspješni muškarci započinju dan?

Čim otvorite oči počinje priprema za produktivan i uspjehom ispunjen dan...
Lifestyle / Flash | 21. 11. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Howes, autor knjige The school of greatness, ima recept za cjelodnevnu motivaciju:

Usredotočite se na ono što vas čeka

Prije nego što iskočite iz kreveta, usredotočite se nekoliko minuta na tri do pet stvari za koje ste zahvalni – poput svoga posla ili voljene žene koja spava pokraj vas, predlaže Howes. U studiji Journal of Clinical Psychology pokazalo se da su zdravstveni radnici manje pod stresom i manje depresivni kad vode dnevnik zahvalnosti.

Pospremite napokon svoj krevet

Podaci National Sleep Foundation kažu da jedan od tri muškarca redovito nakon ustajanja ostavi neuredan krevet. Nemojte biti jedan od njih: čini se minornim, no ta zgužvana posteljina zapravo je prvi izazov vašeg jutra. „Pospremanje kreveta postavlja akcijski ton koji će vas pratiti tijekom cijelog dana“, kaže Howes.

Znojenjem probudite mozak

Nizozemska studija izvijestila je da jutarnji trening može pomoći da poboljšate samokontrolu te sposobnost planiranja i fokusiranja. No pravi razlog za odlazak u teretanu krije se u činjenici da ćete zadržati entuzijazam čak i kada direktor odluči održati važan (i dugačak) sastanak 15 minuta prije kraja radnog vremena, piše Men'shealth.hr.

Dajte sebi osjećaj svrhe

Prije odlaska na posao definirajte koji je vaš cilj na koji se želite fokusirati – dovršiti veliki projekt, izgraditi svoju profesionalnu mrežu i sl. Pribilježite tri zadatka koja su povezana s tim ciljem: oni su od sada vaši prioriteti. „U protivnom, lako će vas omesti razni drugi zadaci“, kaže Howes. Razmišljajte smiono, samo ćete tako ostvariti napredak.

Kopirati
Drag cursor here to close