Groznica

Kako se razvija herpes i na što obratiti pozornost da do njega ne dođe?

Lifestyle / Flash | 28. 11. 2016. u 20:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo da ne postoji osoba koja u životu barem jednom nije imala herpes. Poznat i kao groznica, herpes se najčešće pojavljuje kada imunitet oslabi, a očituje se s boli, peckanjem i svrbeži koje prati pojava mjehurića.

Osim bolesti koje uzrokuju pad imuniteta, na pojavu herpesa utječu i stresna razdoblja, kako psihička, tako i fizička, a nerijetko se pojavljuje i kod žena za vrijeme menstruacije, piše Zdrava krava.

Ovoj bolesti prethode trnci, osjećaj napetosti, svrbež, da bi se nekoliko dana kasnije pojavili mjehurići puni bistre tekućine koji se oblikuju u neku vrstu grozda.

Herpes potom počne svrbjeti i peckati, a bistru tekućinu zamijeni mutna. To je najrizičnije razdoblje, jer se prstima može prenijeti na oči ili pak na druge osobe. Nakon pet do sedam dana mjehurići pucaju i na tim mjestima nastaju krastice, nakon čega osoba više ne predstavlja izvor zaraze.

Pri prevenciji, ali i liječenju herpesa najvažnije je održavanje higijene. Nemoj dijeliti pribor za jelo ili čaše s drugima jer je herpes prijelazan. Obrati se liječniku ili ljekarniku kako bi na najbolji i najbrži način mogli izliječiti ovu bolest i saznati na što ubuduće treba posebno obratiti pažnju kako bi spriječili pojavu herpesa.

Kopirati
Drag cursor here to close