jednostavni trikovi

Kako protiv znojnih pazuha?

Lifestyle / Flash | 04. 07. 2016. u 16:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod određenih osoba jako narušava samopouzdanje, jer vjeruju da u njih svatko gleda i neugodno se osjećaju ako su fleke vidljive. Ako ste se prepoznali, na pravom ste mjestu. Donosimo nekoliko trikova zbog kojih se više nećete osjećati potišteno.

Kod znojenja je riječ o hiperhidrozi pazuha koja se može i medicinski liječiti raznim metodama, no ovdje donosimo trikove koji će vam vratiti samopouzdanje.

Dnevni ženski ulošci

Najjednostavnija metoda od svih. Što tanji, to bolji. Izvrnete majicu i pod pazuhe zalijepite uložak. Tako ćete stvoriti barijeru koja će spriječiti probijanje znoja i fleke po majici ili košulji. Ovi ulošci su obično dovoljno tanki da se ne primjećuju izvana, a imaju sjajnu moć upijanja. Upijat će znoj, a kožu i majicu će vam ostavljati suhom.

I ne zaboravite, koju god metodu koristili - dezodorans je obavezan, kao i tuširanje. Tako će vam koža biti čista i pore slobodne da vam koža što bolje diše tijekom ovih vrućina.

Ulje crnog kima

Tvar koja se dobije cijeđenjem indijskog kima djeluje protiv bakterija i gljivičnih bolesti, te pomaže kod pretjeranog znojenja. Nakon tuširanja se namažite od prstiju do ramena, i naravno ispod pazuha.

Zeleni čaj ili čaj od kadulje

Samim pijenjem ovog čaja manje ćete se znojiti. Ali, možete se i namazati ispod pazuha, te tako spriječiti nastajanje mrlja na odjeći. Slično je i s jabučnim octom koji djeluje kao dezedorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da prebrišete pazuhe s njim, odnosno krpom koju prethodno namočite u jabučni ocat, prenosi Metro-portal.

Kopirati
Drag cursor here to close