Prioriteti se mijenjaju

Kako prepoznati znakove vlastite emocionalne zrelosti?

Lifestyle / Flash | 01. 04. 2014. u 16:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realnost s vremenom postaje drugačija pa više nije toliko bitno koliko je visok i koju boju kose ima. Kad ženskaroš, zauzet, kvartovski hahar, besposličar i slično postaje opcija za samo jednu stvar - zabavu.

Naša emocionalna zrelost u ljubavnim vezama može se iščitati iz nekoliko jednostavnih znakova, da se okanimo definicija.

1. Kad fizički izgled više nije presudan

Dovrši rečenicu: moj idealan dečko mora biti... Da pogodimo - visok, crn, zgodan? No, realnost s vremenom postaje drugačija pa više nije toliko bitno koliko je visok i koju boju kose ima, a na pozornicu stupaju neke druge vrline, kao što su odgojenost, cijepljenost protiv laganja, smisao za humor i slično.

2. Kad se gleda u budućnost

S 19 je lako ne zamarati se time što će biti za dvije godine. Mladi smo, cijeli svijet je naš i živimo od danas do sutra. S 25 pametnije trošimo vrijeme i težimo ljubavnim vezama u kojima tu istu budućnost možemo graditi s partnerom.

3. Kad izigravanje frajerice više nije opcija

Sjeti se kako je to bilo prije i koliko si puta znala izgovoriti "nema šanse da mu se javim nakon ovoga"? Koliko si puta bila bahata i bezobrazna, samo zato da ne ispadneš jadna pred njim koji je takav prema tebi ili općenito? I na ovom području prioriteti se počinju mijenjati pa prve popustimo, nazovemo, ispričamo se, a na bezobrazno ponašanje odgovorimo uljudno, u nadi da će jednog dana shvatiti gdje griješi.

4. Kad nije problem truditi se (ponekad i malo više)

Mnoge žene i dan danas smatraju da je muškarac taj koji se više treba truditi oko žene i prvi predlagati neke ozbiljnije korake. No, dođe vrijeme kad i "tatine princeze" shvate da i oni zaslužuju trud i iznenađenja te da je biti dobra cura najbolja odluka za zdravu i sretnu vezu.

5. Kad su loši dečki usputna stanica

Kad ženskaroš, zauzet, kvartovski hahar, besposličar i slično, koliko god poželjan bio, postaje opcija za samo jednu stvar - zabavu, a nipošto za zaljubiti se.

Kopirati
Drag cursor here to close