Prisjećamo se

Kako je fotoreporter Bljeska spasio putnike iz zametenog vlaka

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2016. u 12:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan, 5. veljače 2012. godine, na apel fotoreportera portala Bljesak.info spašeni su putnici iz vlaka, koji  su dva dana bili zatočeni zbog ogromnog snijega, na mostarskoj Željezničkoj stanici.

Naime, naš fotoreporeter je mostarskom gradonačelniku Ljubi Bešliću rekao kako su putnici zameteni u vlaku te je predložio da ih dovede do hotela Ero, gdje se nalazio gradonačelnik.

Gradonačelnik je u ovom hotelu bio u posjeti košarkašima koji su bili zaglavljeni u autobusu u Salakovcu i kojima je u Eri pružen smještaj i hrana.

O situaciji u kojoj se nalaze putnici, Bešlića je uputila i putnica iz Zenice, a koja je na osobnu odgovornost izašla iz vlaka, te je nakon 'potegnutih veza' pronašla smještaj kod prijatelja u Mostaru dok se situacija oko deblokade cesta ne popravi.

Tada je ispričala Bešliću kako u vlaku postoji nekoliko desetina putnika koji tada nisu znali da mogu dobiti topli obrok i eventualni smještaj, a bili su prepušteni sami sebi i trošili su posljednje zalihe hrane i vode koje su imali uz sebe.

Da situacija bude gora, prema riječima Zeničanke, strojovođa je u prvih nekoliko sati isključio grijanje u vlaku, da bi se potom putnici pobunili, te im je na kraju uključeno grijanje na minimum.

Nakon dogovora s gradonačelnikom, više od 35 putnika naš fotoreporter je izveo iz vlaka u kojemu je bilo minimalno grijanje, te ih odveo u hotel ''Ero''.

Fotoreporter je gladne i iscrpljene putnike odveo u hotel gdje im je odmah pružen topli obrok, a veći dio njih je iskoristio mogućnost noćenja u hotelu (jer nisu imali rodbine ni prijatelja u Mostaru) gdje su ostali do deblokade prometnica koja je uslijedila dan-dva poslije.

Zanimljivo, kako za smještaj i hranu za unesrećene putnike u hotelu nije znao ni otpravnik vlakova, što dovoljno govori o tomu koja je bila koordinacija stožera Civilne zaštite i osoblja ŽFBiH tijekom snježnog nevremena u veljači.

 

Kopirati
Drag cursor here to close