Al Ba'sa ili Inat

Kako je bratu blokirao pogled na more?

Prvi je brat iz inata izgradio tanku zgradu visoku 14 metara koja blokira pogled na Sredozemno more, a samim time i smanjuje vrijednost zemljišta drugog brata.
Lifestyle / Flash | 12. 11. 2022. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Kako je bratu blokirao pogled na more?

Al Ba'sa ili Inat ime je najtanje zgrade u Bejrutu, a mnogi vjeruju i u cijelom svijetu. Na najužem dijelu široka je tek 60 centimetara, a na najvećem dijelu širi se na 3,9 metara. Smještena je u blizini starog svjetionika u Manari.

Izgrađena je 1954. godine iz inata. Naime, dva brata posvađala su se zbog zemljišta koje im je u nasljeđe ostavio otac – jedan brat uzeo je minijaturni komad zemlje čudnih dimenzija na kojem se nije moglo ništa pošteno izgraditi, a drugome je pripao atraktivni dio s pogledom na Mediteran.

Prvi je brat iz inata izgradio tanku zgradu visoku 14 metara koja blokira pogled na Sredozemno more, a samim time i smanjuje vrijednost zemljišta drugog brata, piše punkufer.hr.

Iako izgleda poput zida s terasom, u Al Ba'si se navodno nalaze dva stana na svakom katu. U jednom od stanova godinama se nalazila javna kuća, a u drugima su bili smješteni izbjeglice.

Kopirati
Drag cursor here to close