Moskva

Kako je autocesta postala urbani park

Lifestyle / Flash | 20. 01. 2014. u 07:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva polako ali sigurno mijenja izgled oronulih i sivih kvartova, te iz dana u dan postaje sve zeleniji grad.

Jedan od posljednjih zelenih javnih projekata u koje je Moskva investirala je i novi urbani park Muzeon Park osmišljen od strane lokalnog arhitektonskog studija Wowhaus. Transformacijom napuštene autoceste na obalama rijeke Moskve stvoren je urbani park koji kroz cijelu godinu oplemenjuje život stanovnika i posjetitelja ruskog glavnog grada.

Par smješten na obalama rijeke je povezan sa obližnjim parkom Gorky i postojećom biciklističkom i pješačkom stazom koja se proteže na više od šest kilometara. Podijeljen je u četiri zone, i to: prostor za nastupe na otvorenom sa osvijetljenim klupama od umjetnog kamena i drva; drvenog paviljona za umjetničke izložbe; centralne zone sa osvijetljenim fontanama te zelenih brdašaca koja obavijaju pješačku stazu.

Iz Wowhausa javljaju kako se zelena brdašca tijekom ljeta mogu koristiti za šetnje, bicikliranje ili rolanje, dok su zimi savršena za skijanje ili spuštanje sanjkama, piše croenergo.eu.

Motiv valova proteže se cijelim projektom te je svojevrsna oda obližnjoj rijeci. Osim zelenih površina, novi park sadrži i četiri staklena paviljona u kojima su smješteni kafić, trgovine i prostor za najam bicikla.

Kopirati
Drag cursor here to close