Izbjegnite prejedanje

Kako da ne dobijete kilograme tijekom blagdana

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2014. u 08:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božićni blagdani su najradosnije doba godine, ispunjeni hranom i opuštanjem, no ove godine ne morate nabaciti višak kilograma, uz samo malo pozornosti, ovih blagdana ne morate se udebljati.

Iako mnogi čarom Božića smatraju prejedanje ukusnom hranom, što svakako nije smisao Božića, prejedanje ostavlja dugotrajne posljedice. Ako se ovih blagdana ne želite prejedati, dobro će vam doći ovi savjeti, piše moja.ba.

Ubacite malo zdravih namirnica
Čak i ako vi ne kuhate blagdanski ručak i kod nekog druga ste na ojedu, ne morate biti na milosti ili nemilosti svojih domaćina. Jedan od načina na koji možete spriječiti debljanje je da obrocima dodate i od 100 do 150 grama cjelovitih žitarica. Možete ih, primjerice, posuti po salati ili ih nekoliko dana prije stavite u mlijeko pa ih dodajte obroku kao prilog. Ako domaćin to nema, sami h ponesite.

Uz glavno jelo uvijek bude serveirana i salata, poslužite se njom malo više.

Nemorate podgrijati ručak, uzmite žitarice
Kad navečer osjetite glad, umjesto podgrijane purice ili drugoga mesa pojedite žitarice. One su bogate vlaknima i vaša crijeva, ali i vaša linija bit će vam zahvalne na tomu. Imat ćete osjećaj sitosti i automatski ćete unositi manje količine hrane u sebe. Osim toga ili ako niste ljubitelj žitarica možete pojesti i neku voćku.

To što ima puno hrane, ne znači da sve morate pojesti
Hrana poslužena tijekom božićnog ručka obično ostaje i za sutradan. Zapravo, tijekom blagdanskih dana obroci se samo izmjenjuju, i to vrlo brzo. Još niste probavili ni zadnji obrok, a već vam dolazi sljedeći. Što učiniti? Vrlo jednostavno – ne morate jesti kad god vam je ponuđeno ili kad drugi jedu. Jednostavno izbjegnite određene obroke kad niste gladni, pie moja.ba.

Izbjegnite grickalice i kolače
Izbjegavajte grickalice i kolače koji stalno stoje na stolu, ali to ne znači da ih morate stalno jesti.

Jedite samo kada ste gladni
Osluškujte sebe – jedite kad ste gladni, a kad niste, nemojte. Prejedanje će vam narušiti probavu te ostaviti kilograme za uspomenu i sjećanje na Božić. Budite pametniji.

Kopirati
Drag cursor here to close