Zanimljivo

Nije riječ o vandalizmu ali nekad možete bacati stvari iz ureda kroz prozor

Kao i inače, reakcije su strastvene. Dio Argentinaca ova tradicija veseli i sami sudjeluju u njoj, no naći ćete i one kojima je ova tradicija odbojna i smatraju kako uneređuje grad.
Lifestyle / Flash | 25. 09. 2022. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Zateknete li se na ulicama Buenos Airesa uoči Nove godine, pripremite se na sljedeći prizor: ulice zatrpane zgužvanim i izrezanim papirima koje Argentinci bacaju kroz prozor.

I ne, nije riječ o vandalizmu, zagađivanju okoliša, nemaru, pa čak ni konfetima što bi bilo legitimno pomisliti… Štoviše, kada saznate razlog, vjerojatno je da ćete im se htjeti priključiti ili uvesti ovaj običaj i u svoju zemlju.

Naime, radnici koji rade u raznim tvrtkama uoči Nove godine bacaju lošu energiju i stare stvari kroz prozor – pa tako s njima lete i razni podsjetnici, dopisi, dokumenti… Sve ono što više nije potrebno i što krči prostor, prenosi punkufer.hr.

Kao i inače, reakcije su strastvene. Dio Argentinaca ova tradicija veseli i sami sudjeluju u njoj, no naći ćete i one kojima je ova tradicija odbojna i smatraju kako uneređuje grad. Pretpostavljamo da su među njima i djelatnici gradske čistoće koji narednih dana imaju pune ruke posla.

Ovo simbolizira želju da se u novu godinu uđe čistog radnog stola – dakle čistog uma – i spreman na nove izazove. Samo, nemojte danas na poslu baciti fascikle (ili čak laptop) kroz prozor jer mi nećemo odgovarati za to. Samo prenosimo razne ideje, kulture, običaje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close