prognoza

Jutra hladna, popodne povećanje oblačnosti

Lifestyle / Flash | 25. 01. 2016. u 08:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Sokolac -9 stupnjeva, Bjelašnica -8, Kupres i Tuzla -5, Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zenica -4; Bijeljina i Jajce -3, Doboj, Livno, Stolac i Zvornik -2, Bihać, Prijedor i Srebrenica -1 , Banja Luka 0, Gradačac i Trebinje 1, Mostar 2 i Neum 6 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je veći od normalnog i opada.

Danas povećanje oblačnosti sa sjevera koje će u Bosni poslijepodne i u noći na utorak uvjetovati u nizinama slabu kišu, a u višim područjima slab snijeg. Padaline uglavnom u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Magle po kotlinama će biti u središnjim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu do 10 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne postepeno naoblačenje. U kotlinskim dijelovima grada s maglom. Krajem dana je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close