Nova religija

Jeste li čuli za Međunarodnu crkvu kanabisa?

Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. travnja 2017. godine neselili su pripadnici nove religije – elevationizma.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elevationisti su posvećeni duhovnim blagodatima kanabisa. Oni ne slijede nikakvu dogmu niti zahtijevaju preobraćenje s drugih religija. Imaju samo jedno pravilo – svi pripadnici dužni su prihvatiti marihuanu kao sakrament.

Iza pročelja zgrade u ulici S Logana na kućnom broju 400 u Denveru, u Sjedinjenim Američkim Državama skriva se Međunarodna crkva kanabisa. Prostor nekadašnje luteranske crkve od 20. travnja 2017. godine neselili su pripadnici nove religije – elevationizma.

Elevationisti su posvećeni duhovnim blagodatima kanabisa. Oni ne slijede nikakvu dogmu, niti ne zahtijevaju preobraćenje s drugih religija. Imaju samo jedno pravilo – svi pripadnici dužni su prihvatiti marihuanu kao sakrament. Članovi, naime, vjeruju kako im korištenje kanabisa pomaže da se uzdignu (eng. elevate) do viših razina spoznaje.

Foto:Getty Images / Elevationisti su posvećeni duhovnim blagodatima kanabisa.

Unutrašnjost Međunarodne crkve kanabisa ukrašena je neonskim muralom u duginim bojama koje je naslikao slavni španjolski umjetnik Okuda San Miguel. Tu je i nekolicina klupa na kojima je dopušteno uživanje u marihuani, a vjerskom doživljaju doprinosi i glazba, laserski show te različite projekcije, piše punkufer.hr.

Crkva je otvorena za sve zainteresirane od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 16 sati, te petkom, subotom i nedjeljom od podneva do 18 sati. Ipak, pušenje je zabranjeno za javnost. Sakrament marihuane smiju primiti samo članovi crkve, koji moraju biti stariji od 21 godinu.

Kanabis je legaliziran u američkoj saveznoj državi Colorado od 2014. godine. Punoljetne osobe smiju samostalno uzgajati do šest biljaka marihuane te posjedovati do 30 grama marihuane. Zabranjeno je uživanje u marihuani na javnim mjestima, kao i vožnja automobila pod utjecajem droga.

Kopirati
Drag cursor here to close