EBU

Drama na Eurosongu: Pjevač će se podvrgnut dobrovoljnom testu na droge

''Svjesni smo špekulacija oko video isječka talijanskih pobjednika Eurosonga u 'Green roomu' sinoć'', poručili su organizatori.
Lifestyle / Flash | 23. 05. 2021. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska radiodifuzna unija (EBU), organizator natjecanja za pjesmu Eurovizije, oglasila se povodom spekulacija da je pjevač talijanskog benda Måneskin, koji su pobjednici Eurosonga, konzumirao drogu tijekom prijenosa uživo i proglašenja pobjednika.

Video: Eurovision 2021 Drug Scene Damiano Måneskin Italy Winner / Konsumiert er live Drogen

''Svjesni smo špekulacija oko video isječka talijanskih pobjednika Eurosonga u 'Green roomu' sinoć. Bend je snažno opovrgnuo optužbe da su upotrebljavali droge, a njihov pjevač po dolasku kući podvrgnut će se dobrovoljnom testu na droge. To su zatražili i sinoć, ali EBU nije mogao odmah organizirati testiranje. Bend, njihov menadžment i šef izaslanstva obavijestili su nas da u zapozorju nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša i da je pjevač očistio komadiće stakla. EBU može potvrditi da je slomljeno staklo doista pronađeno nakon provjere na licu mjesta. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravodobno ćemo objaviti sve nove informacije'', stoji u službenoj izjavi EBU-a.

Video: Måneskin - Zitti E Buoni - Italy 

Podsjetimo, skandal je buknuo nakon što se pojavila snimka slavlja talijanskog benda na kojoj se pjevač Damiano David naginje nad stol i nakon toga brzo diže glavu. Neki su u tome prepoznali uzimanje droge s površine stola.

Bend je odmah reagirao i oštro odbacio sve insinuacije da bilo tko od njih koristi drogu, a Damiano je kazao kako se odmah spreman podvrći testu na narkotike.

Kopirati
Drag cursor here to close