Manifestacija

Jajce spremno za skokove s vodopada; Mostarac predsjednik žirija

Lifestyle / Flash | 04. 08. 2017. u 21:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Etno muzeja Jajce u petak je održana konferencija za medije povodom 4. Međunarodnih skokova s vodopada Jajce 2017.

Konferenciji su nazočili načelnik Općine Jajce Edin Hozan, kao generalni pokrovitelj manifestacije, direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić, Zijad Mujak, direktor J.K.P. Čistoća i zelenilo te predstavnik Agencije Dragan Glavaš.

Na konferenciji je rečeno kako je sve spremno za skokove s jajačkog vodopada, koji će početi u 16 sati u subotu 5.8., te da su sve pripreme protekle u najboljem redu, piše Jajce Online.

"Organizacijski odbor pod pokroviteljstvom Općine Jajce koja je generalni sponzor odradio je sve neophodne poslove i što se tiče nas, mi smo spremni za skokove. Oni se danas praktično mogu održati. Sutra na terenu, pored medicinskih ekipa, će biti i vatrogasne, policijske, zaštitarske službe, te rafteri, kajakaši i ronioci", izjavio je Huso Hadžić, direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, koja je organizator skokova.

Na ovogodišnjim skokovima sudjeluje 20 skakača iz pet zemalja, a skokovi će se izvoditi samo u jednom stilu.

"Skokovi će se izvoditi isključivo na glavu ili popularna lasta kako ih zovu. Svi natjecatelji su nam od ranije poznati i nitko ne skače prvi put s našeg vodopada. Oni su vrsni skakači koji sudjeluju na natjecanjima širom Europe", rekao je Hadžić.

"Želim se zahvaliti svim sponzorima, posebno medijima Face TV, BHRT, Radio Jajcu, te našem lokalnom portalu Jajce Online koji je jako aktivan", rekao je Hadžić na kraju svog izlaganja na današnjoj press konferenciji.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan izjavio je kako mu je izuzetno drago što ova manifestacija poprima sve ozbiljniji i značajniji karakter, te izrazio želju da sve protekne u najboljem redu.

"Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Skokovi su za nas jako važna manifestacija kako zbog sportskog tako i zbog turističkog aspekta. Općina Jajce je prepoznala njen značaj i mi ćemo nastaviti podržavati ovaj projekt", rekao je Hozan.

Predsjednik stručnog žirija ovogodišnjih natjecateljskih skokova je Mirsad Deda Pašić iz Mostara, dok su ostali članovi Jajčani Vatroslav Andžić i Almir Vunić te dvojica Srbijanaca Branko Bogičević i Faruk Sokolović.

Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani natjecatelji dobit će novčanu nagradu, pehar i zahvalnicu.

U okviru revijalnog program sve prisutne na platou ispod vodopada zabavljat će Branko Tokić alijas DJ Happy, dok će u večernjim satima sarajevski bend Regina održati koncert ispred Doma kulture Jajce s početkom od 20 sati.

Na ovogodišnjim skokovima, Jajce će imati samo jednog svog natjecatelja, Sanjina Zejnilagića koji živi i radi u Sarajevu. Na skokovima će sudjelovati i Lorens Listo koji je dva puta pobijedio kao i prošlogodišnji pobjednik Dino Bajrić iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close