Kulturna razmjena

"Ja BiH...Pet dana Zagreba u Sarajevu"

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2017. u 13:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Festival "Ja BiH...Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017." održat će se od 15. do 19. svibnja na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Na konferenciji za novinare 15. svibnja, s početkom u 12 sati, u sarajevskom kinu "Meeting Point" bit će detaljno predstavljen program festivala.

Festival "Ja BiH...Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017." organizira osmu godinu za redom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "Ja BiH…" iz Zagreba, u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, a uz potporu i podršku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Kantona Sarajevo.

Festivalski program donosi različite umjetničke i zabavne forme, od novih hrvatskih filmova, preko izložbi, koncerata, kazališnih predstava i gastro prezentacija.

U sarajevskom art kinu "Meeting Point" bit će prikazivani novi hrvatski filmovi "Ustav Republike Hrvatske", "Ministarstvo ljubavi", "Trampolin", "Generacija 68" i "S one strane", a u goste dolaze i poznati filmski redatelji Rajko Grlić te direktor Zagrebdoxa Nenad Puhovski.

Tijekom festivala bit će priređena izložba "Konstelacije", akademskog kipara Krešimira Katušića, a poseban dio programa je "Zagrebački teferič" uz Danielu Trbović, Enesa Kiševića te gastro stručnjakinje Željku Stošić i Gabrielu Ključe.

Na 'Večeri prijateljstva' nastupit će pjevačica Zorica Kondža, maestro Joško Banov, soul/funk/pop-rock grupu "The A!" te legendu hrvatskog rocka i jazza Zdenku Kovačiček.

U okviru festivala bi Zijah A. Sokolović i Drežen Šivko izvest će predstavu "Demokracija".

Kopirati
Drag cursor here to close