Naša djeca

Izložba učeničkih radova: Naša djeca predstavila svoje znanje i umijeće

Lifestyle / Flash | 19. 12. 2015. u 14:00 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge roditelja 'Naša djeca 2014' danas se u Hrvatskom domu 'Herceg Stjepan Kosača' u Mostaru održava Sajam učeničkih radova osnovnih škola s područja Grada Mostara pod nazivom 'Naša djeca'.

Na Sajmu, koji je otvoren u 12 sati, sudjeluje 11 gradskih i područnih osnovnih škola i to OŠ 'Ilija Jakovljević', OŠ 'Kruševo', OŠ 'Ivan Gundulić', OŠ 'Antun Branko Šimić', Treća osnovna škola, OŠ 'Ilići', OŠ 'Petar Bakula', OŠ 'Bartol Kašić', OŠ 'Cim', OŠ 'Mustafa Ejubović-Šejh Jujo' i OŠ 'Silvije Strahimir Kranjčević'.

''Cilj organiziranja ovog sajma je da se djeci omogući prostor i mogućnost izlaganja te pezentiranja njihovih radova odnosno rukotvorina, likovnih, literarnih i glazbeno scenskih uradaka'', rekao je za Bljesak.info Josip Tomičić tajnik udruge Naša djeca.

Kako je pojasnio na ovaj način djeci je omogućeno da se prestave široj javnosti i pokažu što znaju, te izađu iz okrvia svojih škola.

''I našoj Udruzi treba jedna ptvrda onog što mi radimo, nadam se da ćemo s ovim to i postoći. Ono što je nama bitno je da se djeca na ovakav način uče komunikaicji i pojašnjavanju, te da se upoznaju s drugom djecom i da rade zajedno'', rekao je Tomičić, dodajući kako vjeruje da je svima zanimljivo ono što se tijekom cijelog izložbenog sajma organizira na središnejm dijelu galerije.

''Na srednjem dijelu su organizirane glazbeno sceneske izvedbe svih škola koje sudjeluju na sajmu, a voditelji i najavljivači programa su sama djeca, pa se može reći kako su naši školarci moderatori cijelog programa'', rekao je Tomičić.

Učenici za štandovima ponosno predstavljaju svoje radove, od umjetničkih pa do kulinarskih djela.

''Ja sam Katarina Zovko i idem u sedmi razred OŠ Antuna Branka Šimića. Došli smo ovdje predstaviti naše radove. Preferiramo mozaik, također predstavljamo i knjige Sonje Jurić i imamo razne ilustracije na temu njezinih knjiga, i to smo sve mi sami radili'', rekla je Katarina predstavljajući radove svoje škole.

Ovoje dokaz da naša djeca puno toga mogu, samo im dajte priliku da to i pokažu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close