Mostarka

Ivana Vidmar: Nedostaje mi mostarski okrutni humor, ćelopek, 'hakanje'...

Lifestyle / Flash | 22. 06. 2013. u 10:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivana Vidmar, rođena Mostarka, urednica Jutarnjeg programa na BHT1, u novinarskim vodama i to jako uspješno plovi već 13 godina. Novinarstvo smatra svakodnevnim izazovom, te kaže kako je njenom uspjehu pridonijela njezina svestranost.

''Kad sam prije 13 godina ušla u ovaj posao, govorila sam da ne želim „svaštariti“ već se usmjeriti na jedan vid novinarstva i to raditi. Međutim, kako vas u životu uvijek sustigne ono što izbjegavate, tako je i meni bilo. Proteklih 13 godina sam radila novinarski, voditeljski, reporterski, urednički posao. Službeno sam video-novinarka.

Radila sam za redakcije sportskog, dokumentarnog, zabavnog, kulturnog programa. Povremeno sam znala uraditi i priloge za Informativni program tj. za Dnevnik. Očito je da svestranost pomaže jer se ne bih snašla u svim programima, a mogu slobodno reći da sam uspješno svladavala sve izazove i poslove koje su stavljeni pred mene'', rekla je Ivana za Bljesak.info.

Svestrana novinarka okušala se i kao autorica emisije o brdskim i kružnim auto-utrkama 'Majstori brzine' na što je iznimno ponosna. Ivana je sama priznala da preferira sigurnu vožnju, ali i da sama zna 'stisnuti po gasu'. Kao žena dobro se snašla u ovakvom vidu novinarstva jer je kako kaže imala odlične instruktore, prvenstveno producenta Zlatomira Bana i vozače koji su joj na svakoj utrci objašnjavali i učili je novim stvarima oko trkaćih automobila i utrka.

Ivana je, između ostalog, radila Europsko i Svjetsko prvenstvo u košarci i nogometu, Olimpijske igre, a također se javljala i za Eurosong kako bih priopćila glasove iz BiH. U budućnosti mlada novinarka bi htjela izvještavati s rukometnog prvenstva, a voljela bi i raditi emisiju o kućnim ljubimcima.

''Nisam radila rukometno prvenstvo, a to bih voljela raditi budući da sam dugo trenirala rukomet i to je moja najveća sportska ljubav. Bilo bi zanimljivo raditi emisiju o kućnim ljubimcima, ali ne samo kao predstavljanje pojedinih životinja nego i o problemima s kojima se susreću vlasnici životinja, ljudi koji ne preferiraju životinje i sličnim temama. Tko zna, možda budem imala sreće pa mi se i ta želja ostvari'', rekla je Ivana za Bljesak.info.

Ivana, koja je mostarsku adresu zamijenila sarajevskom, priznaje kako joj rodni grad jako nedostaje.

''Nije prošao niti jedan jedini dan posljednjih osam godina koliko sam u Sarajevu da se nisam poželjela vratiti u Mostar. Mnogo mi Mostar nedostaje, ali Sarajevo je sada grad u kojem živim i radim i to prihvaćam kao takvo. Osim klime koja mi nedostaje, nedostaje mi i višesatna „konstruktivna šuplja“, mostarski okrutni humor, miris grada kojeg obožavam, ćelopek, bura, „hakanje“... jednostavno, Mostar mi u svakom pogledu nedostaju'', rekla nam je Ivana koja situaciju u kojoj Mostar sada nalazi ne smatra optimističnom.

''Ne bih rekla da vedra i optimistična situacija koja vlada Mostarom, ali mi se čini da kolika god agonija bila i koliko god dugo trajala, Mostarci je svojevrsnim humorom nastoje prevazići i smijati se svojoj muci. Možda je tako lakše'', smatra novinarka.

Ivana je rekla kako razmišlja o udaji, te kako su svi romantični, ali ''samo je netko spreman to pokazati, a netko se ustručava iz sebi znanih razloga''. Na pitanje što je za nju ljubav, novinarka je odgovorila je simpatičnim citatom šestogodišnje djevojčice.

''Ako bih kopirala 6-godišnju Helenu Jakovljević koja je mudro opisala šta je ljubav i simpatija, onda bih rekla da je „ljubav kad deliš parče kifle na dva dela i kad deliš gumicu na brisanje na dva dela ili kad nekome daš cvet. Prosto ne znam kako se ljubav zbiva oko nas, al' samo znam da mi se odjednom desila ljubav. Ne znam odakle se stvorila“, rekla je Ivana.

Kopirati
Drag cursor here to close