Gdje je Putin?

Internet 'pokopao' Vladimira Putina

Lifestyle / Flash | 13. 03. 2015. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od tjedan dana u kojima nije zabilježen niti jedan javni nastup ruskog predsjednika Vladimira Putina društvene mreže nagađaju o njegovoj smrti. 

Predsjednik je u javnosti posljednji put viđen 5. ožujka, a Kremlj nije ponudio nikakve informacije o povodima ili razlozima njegova izostanka, izuzev kratke izjave glasnogovornika Dmitrija Peskova da “nema razloga za brigu” i “da je sve u redu”.

Usprkos umirujućim riječima, “Putin umre” ili “Putin je umro” već drugi dan visoko kotira na ruskom internetu na kojem se pojavila i stranica koja odgovara na pitanje “Je li Putin umro?” automatskim odgovorima kakvi su: “Ne, živ je” ili “Ne, i to je razlog zašto u Moskvi ne smrdi”, javlja Radio Free Europe.

Ruska državna televizija u petak je emitirala snimak predsjednika Vladmira Putina kako radi u svojoj rezidenciji izvan Moskve, prvi otkako je nestao od očiju javnosti prije nekoliko dana i nakon što su se pojavile glasine da je bolestan ili da je marginaliziran u unutrašnjem političkom sukobu.

Odjeven u sivo odijelo s plavom kravatom, on ni na koji način nije izgledao drugačije od uobičajenog.


Korisnici društvenih medija se pak zabavljaju zamišljanjem svijeta bez Putina, pa predviđaju kako bi izgledao njegov pogreb i da li bi on nadmašio ispraćaj Lenjina.

Teorije o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika potpiruje i jučerašnje slijetanje vojnog helikoptera u središtu Moskve o kojem je trenutačno nemoguće pronaći izvještaj u medijma.

Kopirati
Drag cursor here to close