klimatska diplomacija

Instagram nagradno foto natjecanje ''Klimatske promjene u vašim rukama''

Lifestyle / Flash | 15. 09. 2016. u 16:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Tjedna europske klimatske diplomacije, Delegacija EU u BiH i EU info centar danas su na konferenciji za medije najavili Instagram nagradno foto natjecanje ''Klimatske promjene u vašim rukama''.

S ciljem promocije sprječavanja klimatskih promjena,EU info centar poziva sve građane Bosne i Hercegovine, korisnike Instagrama, da na svojim profilima objave fotografije koje se tiču klimatskih promjena i da u opisu fotografija napišu oznaku (hashtag) #ClimaDiploBiH, @euinfo.ba i lokaciju gdje je fotografija napravljena, do 15. siječnja 2017. godine.

Fotografije 12 finalista će biti postavljene na internet stranici EU info centra gdje će građani moći glasovati za najbolju fotografiju. Nagrade će biti dodijeljene za tri fotografije koje osvoje najveći broj glasova. Autori prvoplasiranih fotografija će imati priliku da izaberu svoje nagrade među sljedećim artiklima: laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat.

Detaljne informacije o pravilima sudjelovanja možete pronaći na linku.

Obilježavanjem Tjedna europske klimatske diplomacije (#ClimaDiplo) nastoji se istaknuti pozitivna akcija, koja se u suradnji s EU i njenim državama članicama obilježava širom svijeta, te potaknuti opsežna rasprava i zajednički odgovor na klimatske promjene.

Pored Instagram nagradnog natjecanja na konferenciji za medije je najavljena i volonterska akcija ''Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan'', koju financira Ured specijalnog predstavnika u BiH. Akcije su od 2012. godine do sada organizirane u 113 općina i gradova u BiH, a sudjelovalo je ukupno 168 994 volontera. Ove godine akcija će se održati 22. i 23. listopada. Više informacija na www.letsdoit.ba.

EU info centar je projekt koji financira Europska unija i ima za cilj povećanje razumijevanja bh. građana o EU, njenim institucijama, politikama i programima te o odnosima BiH i EU.

Kopirati
Drag cursor here to close