Humanitarni petići

Info-servis za mlade i Unija studenta pomogli najpotrebnijima

Lifestyle / Flash | 12. 09. 2016. u 06:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladina okupljena oko Info-servisa za mlade, Medžlisa islamske zajednice Mostar i Unije studenata univerziteta ''Džemal Bijedić'', je odlučila podijeliti svoju radost i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Uzimajući u obzir bajramske praznike, ali i početak školske godine koja ovog rujna s malim zakašnjenjem dolazi, preuzeli su na sebe organizaciju humanitarne akcije pod nazivom "Humanitarni paketići" za socijalno ugrožene kategorije.

Akcija je trajala od 7. do 9. rujna, a namirnice, školski pribor, odjeća za paketiće su prikupljane u tržnim centrima Bingo, Megamarkt, Amko i PM company.

''S radošću možemo reći da smo sa prikupljenih 170 paketića izmamili osmjeh na licima isto toliko djece te sa dvadesetak paketa namirnica i odjeće pomogli nekoliko obitelji da makar ove nadolazeće bajramske dane provedu u miru i radosti sa svojim najbližim. Cilj akcije, osim pomaganja našim sugrađanima je i pružanje ruke mira, promoviranje jedinstva kao jedinog načina opstanka kao i poticanje svijesti o neophodnosti međusobne pomoći i pomoći onima koji za njom najviše vape'', rekli su iz Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" Mostar.

Ovom prilikom Info-servis za mlade i Unija studenta univerziteta ''Džemal Bijedić'' žele izraziti zahvalnost svima koji su na svoj način doprinijeli akciji, građanima, gore spomenutim tržnim centrima, ali i svim volonterima koji su sudjelovali u njenoj realizaciji.

Svakako, iza svake uspješne akcije stoji i uspješan tim, a ovo je izvrsna prilika za sve omladince grada Mostara da se probude i budu dijelom ove dvije organizacije. Bajram je vrijeme da se ujedinimo, pružimo ruku pomirenja, prošaputamo milu riječ i naravno, dijelimo radost - jer radost je Bajram, poručili su studenti.

Na kraju su svima poželjeli Bajram Šerif Mubarek Olsun.

 

Kopirati
Drag cursor here to close