Djeca brinu za druge!

Male ruke, velika djela! Prodavali limunadu da doniraju za oboljele

Svoje slobodno vrijeme, četvero prijatelja odlučili su umjesto u razbibrizi provesti u brizi za naše najpotrebitije, oboljele osobe.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2023. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvero djece iz Hadžića odlučili su svoje slobodno vrijeme iskoristi za pomoć oboljelim i socijalno ugroženim ljudima.

Ajša, Ibrahim, Hatidža i Merima prodavali su limunadu i prikupili 455 KM kojih su donirali Fondu za liječenje Pomozi.ba.

Slobodno vrijeme za pomoć

"Vidjevši kako su njihovi vršnjaci u proteklom periodu prodajući limunadu i ručno rađene predmete skupili značajan iznos novca za pomoć oboljelim i socijalno ugroženim ljudima i Ajša, Ibrahim, Hatidža i Merima iz Hadžića su odlučili iskoristiti svoje slobodne vrijeme na sličan način.

Napravili su štand na kojem su prodavali limunadu, a prolaznici osim što su se uspjeli osvježiti domaćim napitkom, također su učinili dobro djelo, jer je sav novac, tačnije 455 KM uplaćen u Fond za liječenja Pomozi.ba.

Divna ideja, trud i želja

"Iz ovog Fonda svake godine pomažemo na stotine oboljelih koji sami ne mogu financirati liječenje koje im je neophodno.

Od srca zahvaljujemo djeci na divnoj ideji, trudu i želji da pomognu. Oni već od malih nogu znaju da je najbitnije da budemo ljudi", izjavili su iz Udruženja Pomozi.ba, a prenosi Radiosarajevo.

Iako se naša djeca ne bi trebala brinuti hoće li oboljeli imati za lijekove, nažalost slušajući o našoj svakodnevnici, a srećom po našu budućnost razvili su svijest i potrebu za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Ipak na mlađima svijet ostaje.

Kopirati
Drag cursor here to close