Sudbina

Ilegalni useljenik dobio 400.000 eura na lotu u Španjolskoj

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 14:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senegalac koji je trošnom brodicom doplovio do Španjolske kao ilegalni useljenik osvojio je na Božićnoj lutriji 400.000 eura u Andaluziji, gdje je radio u stakleniku, a trenutno je bez posla, piše lokalni dnevni list.

"Ne mogu vjerovati. Ni pet eura nisam imao u džepu", rekao je 35-godišnji Senegalac Ngame za dnevnik ''La voz de Almeria'' u turističkom i poljoprivrednom gradu Roquetas de Mar.

Čak 140 milijuna eura osvojeno je u tom gradu od 92.000 stanovnika u pokrajini Almeria, kao glavni zgoditak Božićne lutrije koja će se podijeliti na mnoštvo kupaca dobitne serije, prenosi Hina.

Ngame je sa suprugom prije osam godina doplovio do španjolskog otoka Tenerife u Kanarskom arhipelagu trošnom brodicom, na kojoj je bilo 65 osoba i koja je doživjela brodolom, a iz mora su ih spasili Španjolci.

Od tada je radio u poljoprivredi, sve dok nije ostao bez posla, piše Al Jazeera.

Roquetas, "smočnica" Europe iz koje se izvozi povrće proizvedeno u plastenicima, dio je velike zone zvane "plastičnim morem" zbog desetaka tisuća hektara plastenika.

Glavni zgoditak "El gordo" bit će pravi blagoslov za grad u kojem je, zbog višegodišnje krize, stopa nezaposlenosti narasla na 30 posto.

U plastenicima mahom rade useljenici, kao krajnje jeftina radna snaga, a ako su ilegalni, njihova je nadnica još bjednija.

Kopirati
Drag cursor here to close