Bezbrižno na odmor

Idete na put? Što spakovati u ljetnu apoteku!?

Tijekom ljetovanja djeca, ali i odrasli, mogu se susresti s ozljedama, prehladama, stomačnim virusima, posjekotinama, pa je prva pomoć nadohvat ruke često neophodna.
Lifestyle / Flash | 12. 07. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alergijske reakcije, stomačne tegobe, crvenilo od sunca, posjekotine... Sve su to zdravstveni problemi koji ne traju dugo i ako ste sa sobom ponijeli "putnu apoteku", neće remetiti uživanje na moru. Nezgodno je samo ako ste na put krenuli nepripremljeni.

Pored dokumenata, odjeće, punjača, kozmetike, kofica i lopatica za igranje u pijesku i kupaćih kostima, ne zaboravite i da svoju kućnu apoteku privremeno preselite na destinaciju na koju putujete, piše Mondo.

Tijekom ljetovanja djeca, ali i odrasli, mogu se susresti s ozljedama, prehladama, stomačnim virusima, posjekotinama, pa je prva pomoć nadohvat ruke često neophodna. Kako kao uspomene ne bi ostali stres, suze, nervoza, već talasi, šetnje, igranje i zalazak Sunca, u nastavku imet spisak stvari koje treba da imate u putnoj apoteci:

Osobni lijekovi, toplomjer i sirup/tablete za skidanje temperature u slučaju prehlade, flasteri i zavoj ako dođe do posjekotina i ozljeda, probiotici kao zaštita od stomačnih problema, sredstvo za zaštitu od insekata, krema sa SPF faktorom, sredstva za tretiranje opekotina, tablete protiv mučnine, naročito ako putujete automobilom.

Liječnici kažu i da svaka putna apoteka mora da ima sredstvo za dezinfekciju rana - povidon jod ili troprocentni hidrogen, komprese i zavoj. Ukoliko dođe do manjih ozljeda - djeca ogule koljena i laktove pri padu, posjekotina, lako možete sami da sanirate problem. Dovoljno je da nekoliko puta dnevno ranu dezinficirate.

Nije na odmet da na odmor ponesete i lijekove koji ublažavaju alergijske reakcije - antihistaminike.

Podsjećamo, i da je nekoliko pravila potrebno ispoštovati kako bi se lijekovi i tijekom putovanja čuvali u propisanim uvjetima. Temperatura čuvanja lijekova ne bi trebala prelaziti 30 stupnjeva Celzijusa ili niže ako je tako propisano u uputstvu. Nošenje lijekova na plažu nije poželjno, a slučaju potrebe preporučuje se samo terapija potrebna za taj dan.

Kopirati
Drag cursor here to close