kako pronaći avion

Ideja osmogodišnjaka oduševila stručnjaka za avionske nesreće

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2015. u 07:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak Benjamin Jensen dosjetio se fenomenalne ideje dok je gledao televizijsku emisiju o nestalim avionima. Inače, njegovi roditelji su Air Force veterani, a ovaj 8-godišnji dječak iz američke savezne države Utah voli avione, objavio je Fox.

Odlučio je napraviti skicu svoje zamisli i poslati je šefu Delte Richardu Andersonu. No nije očekivao da će mu se netko javiti, ali odgovor na njegovu ideju poslao mu je potpredsjednik za sigurnost John E. Laughter, prenosi Dnevnik.hr.

U pismu kojeg je dječak poslao stoji kako bi avioni mogli imati ugrađen sustav koji ima neonski narančaste balone koji se podižu na površinu u slučaju da avion padne u more.

''Na dnu bi bilo kamenje tako da bi baloni ondje ostali. Balon ne bi bio dovoljno lagan da odleti u zrak, te bi imao pojačanu gumu kako bi izdržao pritisak'', napisao je Ben.

Nekoliko tjedana kasnije dobio je odgovor. ''Radim s mnogim ljudima u Delti, Federalnoj agenciji za avijaciju, i proizvođačima aviona kako bi riješili probleme poput lociranja aviona u hitnim slučajevima. Mnogi stručnjaci razmišljaju o idejama poput ove koju si nam ti poslao. Podijelit ću s njima tvoje planove'', napisao je Laughter.

Uz pismo dječaku, Laughter je priložio i dva modela aviona te olovke s logom Delte.

Kopirati
Drag cursor here to close