Prijavite se za planinarenje

Humanitarni planinarski uspon na Prenj

Ovogodišnji uspon ima i humanitarni karakter, budući da će sva prikupljena sredstva od kotizacije biti proslijeđena Adisu Hebiboviću
Lifestyle / Flash | 24. 07. 2018. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarsko društvo 'Prenj – Glogošnica 1979' iz Jablanice, predstojećeg vikenda (28. i 29.7.) organizira drugi po redu uspon na najviši vrh planine Prenj, Zelenu glavu (2155 metara nadmorske visine).

''Ovogodišnji uspon ima i humanitarni karakter, budući da će sva prikupljena sredstva od kotizacije biti proslijeđena Adisu Hebiboviću, 27- godišnjem ocu dvoje male djece iz mjesta Glavatičevo kod Konjica, koji se sprema za drugu po redu operaciju tumora na mozgu, koja će biti izvršena u Turskoj, i za koju je potrebno 40.000 eura'', priopćeno je iz PD “Prenj – Glogošnica 1979”.

Polazak autobusom je zakazan u subotu, u 7:30 sati iz mjesta Glogošnica (općina Jablanica), odakle će svi sudionici biti prebačeni do Konjica, te dalje do Crnog polja na planini Prenj, odakle kreće uspon, prvo do planinarske kuće “Jezerce” gdje je planirano noćenje, te sutradan i na najviši vrh ove planine – Zelena glava (2155 mnv).

Povratak je u nedjelju, u poslijepodnevnim satima. Po kondicionim i tehničkim zahtjevima tura spada u srednje zahtjevne ture.

Kotizacija za sudjelovanje u usponu iznosi 5 KM za članove PD “Prenj – Glogošnica 1979”, i 10 KM za sve ostale planinare. Krajnji rok za prijavu je 27.7. do 12 sati, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: [email protected], a sve informacije mogu pronaći na web stranici: www.prenjglogosnica.com ili na facebook stranici Planinarskog društva “Prenj – Glogošnica 1979.

Kopirati
Drag cursor here to close