priznanja

Humanitarna udruga 'fra Mladen Hrkać' dobila priznanje 'Europski građanin'

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2016. u 08:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać“ dobitnica je priznanja „Europski građanin“, koje Europski parlament dodjeljuje Europljanima iz svih zemalja članica koji su svojim doprinosom unaprijedili suradnju i promovirali zajedničke vrijednosti.

Nagradu „Europski građanin” dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna dostignuća u promicanju europskih vrijednosti. Vrednuju se aktivnosti ili djela građana, skupina, udruga ili organizacija koje su pokazale angažman u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanju prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije. Kandidate predlažu zastupnici u Europskom parlamentu.

Ovogodišnji dobitnik nagrade iz Hrvatske, humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać", u čiji rad je uključeno više od 500 volontera, pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine u osiguranju smještaja, prijevoza, prehrane i administracije. Nagrada će se uručiti na svečanosti u Hrvatskoj, a dobitnici će biti pozvani i na zajedničku svečanost u listopadu u Bruxellesu.

Kopirati
Drag cursor here to close