Široki Brijeg

Humanitarna tribina povodom Dana žena

Nakon formalnog dijela slijedi neformalno druženje u Narodnoj knjižnici uz zakusku gdje će posjetitelji imati priliku pogledati „izložbu“
Lifestyle / Flash | 07. 03. 2021. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova GV Široki Brijeg i Udruga DIVA- žena sa stavom organiziraju tribinu povodom Dana žena. Tribina je humanitarnog karaktera a održat će se u subotu, 13. ožujka 2021. godine, s početkom u 17 sati u Kinu Borak Široki Brijeg.

Na tribini će sudjelovati dr.sc. Ivona Marić, profesorica s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koja će govoriti o položaju i pravima naših žena kroz povijest i danas.

Anita Martinac, književnica iz Mostara, diplomirana pravnica i sudionica Domovinskoga rata dotaknut će se različitih tema budući da iza sebe ima bogato životno i radno iskustvo, naveli su iz Udruge Diva

Također, osvrnut će se na svoj roman „Od Franje do Franje“ u kojem je glavna junakinja žena, Anica Škrobo.

Radica Lasić, predsjednica udruge žena liječenih od karcinoma dojke „Narcis“, govorit će o zdravlju žena i važnosti prevencije kod malignih oboljenja. Udruga Narcis je prepoznatljiva po svom radu, akcijama, predavanjima, osiguranju besplatnih mamografskih pregleda i još
mnogo toga. Stoga će upravo udruzi Narcis ići i sva sredstva prikupljena od tombole koja će se moći kupiti na ulazu u kinu dvoranu. Minimalna cijena tombole je 5 KM, a svi koji žele mogu ostaviti i veći dobrovoljni prilog kako sve ide u humantirane svrhe.

Zahvaljujući svima koji su osigurali poklone za tombolu i na taj način podržali ovaj događaj, svi će posjetitelji osvojiti neku od nagrada.

Također, tijekom večeri će nastupiti violončelistica Jelena Miličević uz pratnju Marijane Pavlović na klaviru.

Nakon formalnog dijela slijedi neformalno druženje u Narodnoj knjižnici uz zakusku gdje će posjetitelji imati priliku pogledati „izložbu“ odnosno postavu plakata i članaka o najznačajnim ženama kroz povijest, istraživanja o ženskim pravima i ravnopravnosti spolova u BiH te zanimljive članke iz prošlosti koji pokazuju koliki je jaz između prošlih i sadašnjih shvaćanja uloge žene u društvu.

Zbog epidemiološke situacije i ograničenog broja mjesta potrebno se prijaviti za sudjelovanje na sljedećem linku.

Kopirati
Drag cursor here to close