nema šale, izgleda

Hrvatska: Kazne učenicima jer su se maskirali u Tita i pionire

Lifestyle / Flash | 20. 02. 2016. u 08:44 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici srednje škole u Pakracu željeli su se zabaviti, a umjesto toga zaradili su prijave policiji i prekršajnom sudu jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Tita i Jovanku. Da izglade stvar, kada su vidjeli da je "đavo odnio šalu", učenici su na portalu Compas, koji je prije desetak dana objavio priču o njima, objavili svoju ispriku.

"Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno djelo. Potaknuti pojedinim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenjamerno uvrijedili", napisali su jadni učenici, pravdajući se za svoj "zločin".

Dvadesetak srednjoškolaca prije desetak dana prošetalo je kroz Pakrac u bijelim košuljamja, crvenim maramama i sa plavim "titovkama" na glavma - maskirano u pionire, Tita i Jovanku Broz, a zatim u školi dali "pionirsku zakletvu", poslušali "Titov govor" i predali štafetu. Za to su na srednjoškolskim maškarama osvojili treće mjesto. Za portal su ispričali da su na ideju došli slučajno i radi zabave, kao i da su kod prolaznika izazivali uglavom smijeh, dok su im neki govorili da je bilo vrijeme da se kapice vrate. A onda se probudila "reakcija", i djeca dobila "po prstima", dok će roditelji možda i po džepu.

Kopirati
Drag cursor here to close