Petra Kurtel

Hrvatska glumica konkurira za Zlatnu palmu u Cannesu

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2016. u 07:02 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada glumica Petra Kurtela ovih se dana nalazi u Cannesu, gdje u društvu slavnog rumunjskog redatelja Cristija Puija iščekuje prestižnu nagradu - Zlatnu palmu piše Index.

Petra, koju domaća publika uglavnom pamti po ulogama u nizu domaćih serija, prva je Hrvatica koja glumi u filmu koji konkurira za Zlatnu palmu, što joj je, kako sama kaže, golema čast.

Last preparations for Cannes #cannes2016

Fotografiju objavljuje Petra Kurtela (@petrakurtela)Svi 10, 2016 u 7:41 PDT

Riječ je o filmu "Sieranevada" koji je nastao u koprodukciji više zemalja.

Petra se za odlazak u Cannes, gdje se ovih dana nalazi svjetska filmska elita, spremala danima, a spakirala je, između ostalog, i haljinu u bojama hrvatske zastave.

Uz našu Petru, kao i svake godine, slavnim canneskim šetalištem la Croisette prošetat će brojne zvijezde. Očekuju se braća Dardenne, Ken Loach, Adam Driver, Kristen Stewart, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Ryan Gosling i Charlize Theron, kao i Susan Sarandon, Julianne Moore, Eva Longoria i Victoria Beckham.

What a day!!! #cristipuiu #zdenkagold #petrakurtela #cannes2016 #sieranevada

Fotografiju objavljuje Petra Kurtela (@petrakurtela)Svi 12, 2016 u 10:49 PDT

Na festivalu će u svim programima biti prikazano ukupno 84 filma. Njih 55 bit će prikazano u službenoj selekciji, a 21 film je u utrci za Zlatnu palmu.

Osim hrvatske manjinske koprodukcije "Sieranevada" rumunjskog redatelja Cristija Puiua, u programu "15 dana autora" kratkometražni igrani film "Zvir" redatelja Miroslava Sikavice, a Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) domaću kinematografiju predstavljat će u sklopu festivalskog Filmskog sajma.

"Sieranevada" je film o obiteljskom susretu na komemorativnoj večeri za preminulog oca, tijekom kojega, čekajući svećenika, okupljeni razgovaraju o povezanim i nepovezanim događajima u svijetu i o ratovima piše Index.

 

Kopirati
Drag cursor here to close