Hercegovino, drži se!

Najavljen novi toplinski val

Žuti meteoalarm upaljen je u četvrtak za područje Mostara i Trebinja. Maksimalna temperatura zraka oko 36°C.
Lifestyle / Flash | 17. 08. 2023. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toplinska val za vikend će zahvatiti Jadran, a sljedeći tjedan proširit će se i na unutrašnjost Hrvatske, izvijestili su danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

"Toplinski val, koji će na Jadranu nastupiti već za vikend, sljedeći tjedan će se pojačati te će nastupiti i u unutrašnjosti. Noći će na Jadranu lokalno biti i vrlo tople, a danju će biti vruće, pa i vrlo vruće. Stoga će u unutrašnjosti nastupiti umjerena, moguće i velika opasnost od toplinskog vala, a na Jadranu će biti velika i vrlo velika", izvijestili su iz DHMZ-a.

Toplinski val za nadolazeći vikend najviše će pogoditi riječko područje, gdje će u subotu i nedjelju biti velika opasnost, a u ponedjeljak i vrlo velika opasnost od toplinskog vala, zbog čega je za ponedjeljak za tu regiju upaljen crveni alarm.

U nedjelju i ponedjeljak velika opasnost zahvatit će splitsko i dubrovačko područje, objavio je DHMZ.

Velika opasnost od toplinskog vala u ponedjeljak će također biti na kninskom području, za koje je za taj dan upaljen crveni meteoalarm, prenosi Hina. 

Podsjetimo, žuti meteoalarm upaljen je u četvrtak za područje Mostara i Trebinja. Maksimalna temperatura zraka oko 36°C.

"Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama", upozorili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close