Izvor

HPD Prenj 1933 Mostar organizira izlet na Mostarsku Bijelu

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2015. u 08:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 Mostar u subotu, 4. srpnja 2015. godine organizira izlet na izvor Mostarske Bijele.

Staza koju će proći svojim početnim dijelom poklapa sa stazom za vrh Lupoglav, a i dalje uglavnom prati rijeku Bijelu prolazeći njenim šljunčanim koritom, te kroz livade ulazi u gustu grabovu šumu pored tzv. Kravljih pećina i vodi do ostataka nekadašnjeg planinarskog skloništa na 475 mNv.

Nedaleko odatle nalazi se špilja iz koje teče kristalno čist potok dubok 80- tak cm. Špilja je prirodno galerijski osvijetljena.

Šetnjom, malo kroz vodu, malo po kamenu, kroz tu nesvakidašnju i pomalo mističnu ljepotu doći će do slapa visine oko 10 metara, prekrasnog prizora zbog kojega se isplati gaziti ledenu vodu.

Prije ulaza u špilju, sa desne strane, je staza kojom se može doći i do samog izvora Bijele, no svakako najatraktivnija točka ovog izleta je špilja sa slapom.

Polazak je 4. srpnja 2015. u 7 sati ispred stadiona Zrinjskog, a prijevoz će se vršit osobnim automobilima.

Voditelj izleta: Josip Zeko

Osobe koje nisu članovi ovog planinarskog društva plaćaju 5 KM za organizaciju i vođenje.

Za prijave i informacije javiti se na mob 063794596 (J. Zeko).

Iz društva napominju kako ovaj izlet nije kondicijski ni tehnički zahtjevan pa je izvrsna prilika za sve koji nisu naročito fizički aktivni da upoznaju djelić ljepote planine Prenj.

Uz standardnu opremu za planinarenje i hranu za jedan dan preporučljivo je ponijeti kremu za zaštitu od sunca, pokrivalo za glavu, papuče ili plastične sandale za prolaz kroz vodu (može se i u čarapama ali ponesite koje rezervne). Vode ima usput pa je dovoljno ponijeti bocu od pola litre i puniti je po potrebi, priopćilo je HPD 1933 Prenj Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close