Mostar

HPD Prenj 1933 Mostar: 100 žena uživalo u planinarenju

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2016. u 12:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 17. travnja 2016. godine održan je osmi uspon ''100 žena u planini'' koji se održava u spomen na inicijatoricu Marinu Dodik.

Idealni vremenski uvjeti su omogućili da Žlijeb 1100mNv na Čvrsnici osvoji 128 sudionika iz regije (Mostar, Konjic, Višići, Čapljina…) u dobi od 6 do 59 godina.

Osim velikog broja žena u najboljim godinama, djevojaka i djevojčica, sudjelovao je i dječak Nikola sa svojom mamom, te dečki koji su taj dan uživali na istoj lokaciji.

''Tri psa su držali tempo s nama, zelene grane su nam veselo mahale u susret, ljubičice su bile u najvedrijem izdanju a 2 izvora pitke planinske vode su poslužila kao najbolja okrepa. Zanimljivo je da je ove godine zabilježeno čak 94 novih sudionika, što nam je drago obzirom je to pokazatelj interesa za prirodu i rekreaciju, reklo bi se „zdravo društvo'', rečeno je HPD Prenj 1933 Mostar.

Iz HPD Prenj 1933 Mostar je rečeno kako im je posebno drago što isti sudionici sudjeluju na tradicionalnom usponu.

''Ponosni smo na šestero djece 2009.godište (ukupno 18 maloljetnika) koji su sami junački izdržali uspon od cca 900mNv u tajanju od cca 2h. Novi vrhovi su pred njima. Oni su naša nada i budućnost da će čuvati prirodu kako bismo svi u njoj uživali'', priopćeno je.

HPD Prenj 1933 i Stanica planinarskih vodiča Mostar se zahvaljuju svim sudionicima na dostojanstvenom ponašanju, jer su svi doprinijeli da uspon bude ugodan, okoliš ostane čist i netaknut i da im ovo bude divna uspomena i motivacija za osvajanje novih vrhunaca, priopćeno je iz HPD Prenj 1933 Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close