Donesen zakon

Homoseksualni parovi dobili dozvolu za posvajanje djece

Lifestyle / Flash | 20. 11. 2015. u 16:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski parlament koji je skrenuo ulijevo na parlamentarnim izborima 4. listopada izglasao je u petak u prvom čitanju četiri zakona kojima se homoseksualnim parovima odobrava usvajanje djece.

Tekstovi su usvojeni glasovima svih lijevih stranaka te gotovo dvadeset zastupnika Socijaldemokratske stranke premijera Pedra Passosa Coelha.

U Portugalu je individualno usvajanje već bilo dopušteno, ali zakon koji dopušta homoseksualne brakove iz veljače 2010. eksplicitno je isključivao pravo na usvajanje djece, piše Hina.

"Da roditeljstvo homoseksualaca ni u kojem smislu nije štetno za razvoj djece znanstveno je utvrđeno", tvrde socijalisti u svom nacrtu zakona, ističući da je homoseksualnim parovima usvajanje već dopušteno u "18 zemalja i 38 saveznih država u SAD-u".

To je četvrti put od 2012. da se portugalski parlament izjašnjava o toj temi, koja je bila predizborno obećanje Socijalističke stranke.

Dosadašnja desna koalicija pobijedila je na izborima u listopadu ali je izgubila apsolutnu većinu koju je imala od 2011.

Kopirati
Drag cursor here to close