Izdano upozorenje

Hercegovina: Upaljen meteoalarm zbog vjetra

U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg
Lifestyle / Flash | 07. 10. 2017. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog jakih udara vjetra na području mostarske, livanjske i trebinjske regije upaljen je žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

Vjetar bi trebao biti brzine do 40 km/h.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 8.00 sati: Ivan-sedlo 3, Sarajevo, Sokolac 4, Bihać, Bugojno 6, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica 7, Banja Luka, Prijedor, Trebinje, Tuzla, Zvornik 8, Bijeljina, Gradačac, Grude 9, Neum 11 i Mostar 13.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 4 hPa je ispod normalnog i lagano opada.

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša ili rosulja u većem dijelu BiH, a poslijepodne, ponegdje, u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Na planinama će biti sa slabim snijegom. Tijekom poslijepodneva u Bosni će postepeno doći do smanjenja oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini, prijepodne, umjerena do jaka, a poslijepodne slaba bura. Dnevne temperature od 7 do 14, na jugu od 15 do 19 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom ili rosuljom. Dnevna temperatura oko 7 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close