Ručni rad

Hercegovina postala centar kreativaca

Lifestyle / Flash | 11. 10. 2014. u 07:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovina, točnije grad Mostar, ugostio je čak 50 izlagača iz cijele BiH koji se predstavljaju na sajmu ‘’Očima kreativaca’’ koji se održava u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

''Na sajmu se mogu vidjeti ogrlice, nakit, torbe, rukotvorine dekopaž tehnike, slike slikara amatera, prirodnih preparata, ručno rađenih ručnih torba. Došli su izlagači iz Zavidovića, Gradiške, Sarajeva, Čapljine, Čitluka, Gruda. Ljudi su došli sa svih strana'', rekla je Ljiljana Badalić ispred udruge ''Očima kreativaca''.

Sajam je osim velikog broja kreativaca ugostio i veliki broj posjetitelja koji su si odlučili kupiti unikatne rukotvorine.

Ovaj Sajam organiziran je prvi put od strane udruge ‘’Očima kreativaca’’ koja je osnovana prošle godine. Do sada su izlagali po tržnim centrima, no sada su se odlučili za veći korak. Ovaj sajam im je vjetar u leđa, jer će organizatori u bućnosti tražiti neki prostor na kojemu će se moći vidjeti ručni radovi kreativaca iz cijele BiH.

Munevera Šarac iz Mostara godinama se bavi ručnim ukrašavanjem kutija i boca dekopaž tehnikom. ‘’Ručni rad kod nas se izuzetno cijeni. Onima koji nešto prave i izlažu za njih ovo nema cijene’’, rekla je Munevera koja izlaže prvi put na ovakvom sajmu.

Sajam, koji je podržao Grad Mostar, osim izložbenog dijela ima u ponudi radionice za najmlađe, ali će i prikazati mini reviju Jadranke Zelenike.

Važno je naglasiti kako je ovaj Sajam humanitarnog karaktera. Dio prihoda ide za Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama. Oni su također bili gosti na otvorenju Sajama koji je upriličen uz svirku dua ‘’Harmonika i gitara’’.

Sajam svoja vrata zatvara danas u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close