Izdano upozorenje

Hercegovina: Jaka bura i niske temperature upalile meteoalarm

U Bosni oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini malo do umjereno oblačno
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2017. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info 

Na području mostarske i livanjske regije zbog niskih temperatura i bure  čiji će udari biti od 40 do 50 km/h upaljen je žuti meteoalarm.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prijepodne.

U noći na subotu nove slabe padavine u Bosni. Većinom slab snijeg, u nizinama je moguća i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prijepodne. U noći na subotu nove slabe snježne padaline. Temperatura zraka između -4 i 1 stupnjeva.

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica i Sokolac -9 stepeni, Ivan Sedlo -6, Sarajevo -4, Bihać -3, Bugojno, Grude, Tuzla i Zenica -2, Jajce -1, Bijeljina i Doboj 0, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 1, Banja Luka i Brčko 2, Livno 3, Stolac 6, Mostar i Široki Brijeg 8 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosio je 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i ne mijenja se, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close