Stabilno vrijeme

Hercegovina će se bolje osjećati od ostatka zemlje

Lifestyle / Flash | 30. 01. 2017. u 07:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz stabilne vremenske prilike, danas će ugodnije biti u Hercegovini, dok bi u unutrašnjosti zemlje duže zadržavanje magle i naoblake, prijepodne mogli uzrokovati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni je jutros po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle ili niskih oblaka, a u ostalim dijelovima pretežno vedro.

Temperature zraka u 7.00 sati: Kupres -16 stupnjeva, Goražde -15, Drvar -13, Bugojno -12, Bihać, Jajce, Livno i Sanski Most -10, Banja Luka, Gradačac i Tuzla -9, Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo i Zenica -8, Zvornik -7, Bijeljina -6, Bjelašnica, Stolac i Čapljina -4, Mostar i Trebinje 0 i Neum 3 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu je iznosio 951 milibar, za 9 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će na sjeveru, kao i po kotlinama središnje i istočne Bosne prevladavati magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje sunčano vrijeme. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano vrijeme. U nižim dijelovima grada jutro s maglom ili niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko 1 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close