LGBTIQ Indeks

Headhunter dodijelio nagrade kompanijama za inkluziju i ravnopravnost u zapošljavanju

Nagrade su primili British Council, dm –drogerie markt, Represent Communications i Centar za istraživačko novinarstvo
Lifestyle / Flash | 22. 11. 2018. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji kompanije The Headhunter, uz podršku UN Women ureda u BiH, sinoć je održana druga po redu dodjela nagrada LGBTIQ Index jednakosti u zapošljavanju, a nagrade su primili British Council, dm –drogerie markt, Represent Communications i Centar za istraživačko novinarstvo.

Dodjeli nagrada su prisustvovali predstavnici domaćih i stranih organizacija i privatnih kompanija, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Nagrade su dobitnicima uručili David Saunders, predstavnik UN Women ureda u BiH, veleposlanica SR Njemačke Christiane Hohmann, novoimenovani veleposlanik Velike Britanije Matthew Field i veleposlanik Kraljevine Švedske Anders Hagelberg.

Prisutnima se obratio i vlasnik Headhunter Grupe Elton Ilirjani.

''Kada smo prošle godine po prvi put organizirali Indeks u Bosni i Hercegovini, dali smo sebi zadatak da naredne godine udvostručimo broj kompanija koje će sudjelovati. To nam je i uspjelo. Indeks je sada projekat koji provodimo u nekoliko zemalja regije, koji širimo na još dvije zemlje u narednoj godini, i koji će do 2020. godine biti organiziran i u nekoliko azijskih zemalja. A skoro cjelokupan projekat financiramo svojim novcem, u okviru naše strategije da ulažemo u zajednice u kojima radimo'', rekao je Ilirjani.

''Veoma sam sretan što nam podršku pružaju i privatne kompanije i nevladine organizacije i predstavnici međunarodne zajednice, a da to svi rade iz želje da zaista doprinesu zajednici, jer ovo nije projekat za koji je bilo ko od njih plaćen. Jedini interes svih nas koji iz godine u godinu širimo Indeks je da poboljšavamo standarde na radnom mjestu i makar djelomično smanjimo diskriminaciju koju neki radnici trpe'', dodao je Elton Ilirjani.

LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju je projekat The Headhunter Grupe koja pruža niz usluga iz oblasti ljudskih resursa.

Cilj Indeksa je podizanje svijesti o problemima diskriminacije pripadnika LGBTIQ populacije i drugih manjina na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja, kao i povećanje ravnopravnosti, različitosti i drugih pozitivnih praksi u odnosu prema uposlenima i prilikom zapošljavanj

Kopirati
Drag cursor here to close