UNICEF

HBŽ postaje bolje okruženje za djecu

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2017. u 14:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić održao je u četvrtak u Livnu sastanak s predstavnicima UNICEF-a s kojima je razgovarao o dosadašnjim projektima u oblasti dječje zaštite, ranog rasta i razvoja te obrazovanja, kao i o budućim planovima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Na sastanku su prezentirani realizirani projekti koje je Vlada HBŽ-a provodila zajedno s UNICEF-om uz financijsku pomoć vlada Švedske i Švicarske i drugih donatora te se razgovaralo i o budućim planovima i potrebama Vlade i ministarstava u navedenim oblastima.

Dalić je tijekom sastanka zahvalio veleposlanstvima Švedske i Švicarske na pomoći pri realiziranju projekta predškolskog odgoja i obrazovanja, uspostavi Centra za rani rast i razvoj, uvođenju asistenta u nastavu, te projektu Pravda za svako dijete.

Predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan zahvalila je predstavnicima HBŽ-a na opredijeljenosti za zaštitu djece jer, kako je kazala, svako dijete koje dođe u kontakt sa zakonom treba biti zaštićeno na najbolji mogući način imajući u vidu najmanji interes djeteta, te dodala da će se potpora UNICEF- a nastaviti i u budućnosti.

Savjetnica u švedskom Veleposlanstvu Marie Bergstrom izrazila je zadovoljstvo rezultatima programa Pravda za svako dijete jer su za švedsku Vladu, po njezinim riječima, jako bitna ljudska prava, vladavina prava za djevojčice, dječake, žene i muškarce, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close