Najpoznatija aktivistica

Greta Thunberg: Koronavirus je prilika da se krene novim putem

''Sviđalo se to nama ili ne, svijet se promijenio, posve je drugačiji nego prije par mjeseci i vjerojatno više neće biti isti, a mi ćemo morati izabrati novi put”, kazala je Greta.
Lifestyle / Flash | 22. 04. 2020. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlade širom svijeta imaju priliku krenuti novim putem pripremajući se za povratak u normalan život nakon izolacije kojom se nastojalo suzbiti širenje koronavirusa, poručila je u srijedu klimatska aktivistkinja Greta Thunberg, na internetskoj konferenciji u povodu Dana planeta Zemlje.

Thunberg, koja se proslavila kao 15-godišnjakinja kada je počela petkom izbivati s nastave kako bi pred švedskim parlamentom prosvjedovala protiv zagađivanja okoliša, kazala je da je pandemija pokazala da moramo razmišljati dugoročno.

''Sviđalo se to nama ili ne, svijet se promijenio, posve je drugačiji nego prije par mjeseci i vjerojatno više neće biti isti, a mi ćemo morati izabrati novi put”, kazala je.

''Ako jedan virus može uništiti gospodarstva za nekoliko tjedana, to pokazuje da ne razmišljamo dugoročno i da ne uzimamo te rizike u obzir”, zaključila je.

Thunberg (17) je bila jedan od sudionika internetske konferencije u povodu Dana planeta Zemlje, pokrenutog prije punih 50 godina kako bi se povećala svijest javnosti o važnosti zaštite okoliša.

Njezin pokret „Petkom za budućnost” objavio je tim povodom video snimku koja prikazuje obitelj koja živi normalnim životom dok joj oko kuće gori požar, kako je i sama slikovito upozoravala u svojim istupima.

Kopirati
Drag cursor here to close