Istraživanje

Greta je bila u pravu! Muškarci koji ističu sportske automobile imaju manjeg 'veseljka'?

Prema istraživanju Sveučilišnog koledža u Londonu (UCL), kojeg prenosi Dailymail, postoji korelacija između posjedovanja blještavog vozila i uvjerenja da su nečije genitalije manje od prosjeka.
Lifestyle / Flash | 12. 01. 2023. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispostavilo se da je Greta Thunberg bila u pravu u vezi s Andrewom Tateom - muškarci sa sportskim automobilima zapravo nisu sigurni u veličinu svog penisa.

Prema istraživanju Sveučilišnog koledža u Londonu (UCL), kojeg prenosi Dailymail, postoji korelacija između posjedovanja blještavog vozila i uvjerenja da su nečije genitalije manje od prosjeka.

Slučaj 'Tate - Thunberg'

Prošlog mjeseca, Andrew Tate, tweetao je Gretu Thunberg hvaleći se svojim '33 automobila' s 'ogromnim emisijama'.

Klimatska aktivistica odgovorila je zamolivši ga da je dodatno 'prosvijetli' slanjem e-pošte na '[email protected]'.

Izraz 'small dick energy' implicira da muškarac pokazuje razinu lažnog samopouzdanja kako bi kompenzirao nesigurnost u pogledu veličine svog penisa.

Jedna natuknica u Urban Dictionaryju definira ga kao 'seksualni ekvivalent ispisivanju čeka od 10.000 dolara kako biste se pohvalili znajući da ih nemate na bankovnom računu'.

Postoji li veza između automobila i veličine penisa?

Nova studija, objavljena kao preprint studije u PsyArXivu, imala je za cilj vidjeti postoji li doista veza između posjedovanja sportskog automobila i percipirane veličine penisa.

Psiholozi su angažirali 200 muškaraca koji govore engleski u dobi od 18 do 74 godine da popune online test.

Sudionicima je najprije prikazana izjava u trajanju od sedam sekundi, prije nego što je ovaj ekran zamijenjen slikom proizvoda.

Zatim su morali pomaknuti klizač kako bi pokazali koliko žele kupiti proizvod, koji može biti ili svakodnevni predmet ili luksuzna roba.

Na kraju bi se na ekranu pojavila još jedna izjava, a sudionici su morali reći je li ista ili drugačija od one prikazane na prvom ekranu.

Sudionicima je rečeno da su te izjave činjenice i da je test trebao istražiti 'kako ljudi pamte činjenice u isto vrijeme dok kupuju proizvode'.

Neistinite izjave

Jedna od izjava lažno je prenijela prosječnu veličinu penisa u erekciji drugih muškaraca - nekim je sudionicima rečeno da je to 7,1 inča (18 cm), dok je drugima rečeno da je 4 inča (10 cm).

Pravi prosjek je zapravo 5,1 inča (13 cm), ali oni kojima je rečeno da je to niža vrijednost bili su natjerani da se osjećaju 'relativno bolje' dok su izvršavali zadatak.

Međutim, oni koji su rekli da je to veća vrijednost namjerno su stvoreni da se osjećaju kao da su im genitalije ispodprosječne veličine.

Sudionicima se uvijek prikazivala slika sportskog automobila između njihovih dviju izjava o veličini penisa, te su morali pokazati svoju želju da ga kupe.

Kad je tim analizirao rezultate, vidjeli su da muškarci stariji od 30 godina koji su se osjećali kao da im je veličina penisa ispod prosjeka vjerojatnije će željeti kupiti sportski automobil.

Osim toga, muškarci koji su se osjećali kao da imaju veći penis pokazali su sve manji interes za luksuzna vozila kako su postajali stariji i, potencijalno, zreliji.

To je bilo suprotno za drugu skupinu, koja ih je i dalje cijenila bez obzira na njihovu dob, što ukazuje na vezu s njihovim samopoštovanjem.

Možda postoji nešto specifično

Iako ova studija tek treba biti recenzirana, autori kažu da njihovi rezultati 'pokreću intrigantna pitanja za buduća istraživanja'.

'Možda postoji samo nešto specifično što povezuje automobile i penise u muškoj psihi', napisali su.

'Tu hipotezu podupiru podaci u ovom radu, a ona bi objasnila postojanje tropa faličnog automobila u svakodnevnim šalama, reklamama i akademskom diskursu'.

'Industrija luksuznih automobila možda nije voljna priznati ovu vezu, ali naši rezultati pružaju određenu pomoć'.

'Iako potražnja za njihovim proizvodom može biti motivirana osjećajem genitalne neadekvatnosti, to je osjećaj koji dijele mnogi njihovi kupci'.

Kopirati
Drag cursor here to close