Vrijeme da se djeluje

Greenpeace izvjesio klimatski transparent nad Notre-Damom

''Francuska ne čini dovoljno kako bi kontrolirala klimatske promjene, rekao je Jean-Francois Juillard'', čelnik Greenpeacea Francuska.
Lifestyle / Flash | 09. 07. 2020. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti Greenpeacea su izvjesili transparent na kojem piše "Klima: Vrijeme da se djeluje" na dizalici koja nadvisuje parišku katedralu Notre-Dame oštećenu u požaru.

''Francuska ne čini dovoljno kako bi kontrolirala klimatske promjene, rekao je Jean-Francois Juillard'', čelnik Greenpeacea Francuska.

''Vrijeme je da se djeluje sada, bilo je dosta obećanja i govora'', dodao je.

Na lokalnim izborima u lipnju došlo je do porasta potpore Zelenoj stranci u većim francuskim gradovima. Predsjednik Emmanuel Macron ovaj tjedan je za ministricu okoliša imenovao ekologinju, no Greenpeace se pita koliko će ona imati političkog utjecaja.

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) objavila je u svom izvješću ranije u četvrtak da bi se Zemlja mogla nastaviti zagrijavati tijekom narednih pet godina, a globalne temperature mogle bi porasti za više od 1.5 stupnjeva Celzijusa iznad predindustrijske razine.

Na čuvenoj pariškoj katedrali Notre-Dame u tijeku su veliki zahvati na njezinoj obnovi. Požar koji je izbio u travnju 2019. uništio je toranj i krov katedrale.

Kopirati
Drag cursor here to close