Promet

Gradi se prva biciklistička staza u Sarajevu

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2014. u 15:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, direktor Direkcije za puteve KS Adem Zolj, direktor KJKP "Rad" Selim Babić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela u srijedu su oslužbenili i početak radova na izgradnji prve biciklističke staze u Sarajevu.

Prije dva dana započeti su radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze, od tržnice Heco (Bulevar Meše Selimovića) do mosta na Otoci, na području općine Novi Grad, u dužini 2,12 kilometra.

''Konačno smo dočekali ovaj dan. Pored Grada Sarajeva, koji je inicirao izgradnju biciklističke sraze, ovaj kapitalni gradski projekt su podržali Vlada KS, točnije Ministarstvo prometa, načelnici tri gradske općine kroz koje će prolaziti staza, Direkcija za ceste KS koja će zajedno s Gradom financirati ovaj projekt, te izvođač radova KJKP Rad'', istaknuo je Komšić.

Kako bi dobio kvalitetnu biciklističku stazu, projektiranu i izgrađenu po europskim standardima, Grad je po riječima gradonačelnika Komšića, angažirao Institut za arhitekturu, urbanizam i prostorno uređenje Arhitektonskog fakulteta Sarajevo.

Institut je izradio idejni i izvedbeni - glavni projekt, koji prvi put tretira biciklistički promet u gradu.

Predsjevajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela istaknula je da će Općina Novi Grad maksimalno doprinijeti realizaciji ovoga projekta, to jest izgraditi dva odmorišta duž staze koja će prolaziti kroz općinu.

''Radujemo se suradnji s Gradskom upravom na ovom projektu. Ukupna dužina staze, koja će se graditi fazno, je oko sedam kilometara i prolazit će kroz tri općine: Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar'', kazao je direktor Direkcije za puteve KS Adem Zolj, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close