Sporazum o suradnji

Grad Vukovar prvi podržao izgradnju Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu

Dom fra Mladen Hrkać" u sklopu 6000 kvadratnih metara pružat će smještaj za 220 korisnika u 55 smještajnih jedinica različitih karaktera te tako poboljšati i unaprijediti njihovo liječenje i povratak vlastitim domovima
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2019. u 15:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaklada fra Mladen Hrkać i Grad Vukovar potpisali su u vukovarskoj Gradskoj vijećnici sporazum o suradnji kojim je taj grad postao prvi podupiratelj Zaklade i projekta Dom fra Mladen Hrkać za psihosocijalnu podršku i privremeni smještaj osoba iz BiH i Hrvatske i članova njihovih obitelji koji dolaze na liječenje u Zagreb. 

"Dom fra Mladen Hrkać" u sklopu 6000 kvadratnih metara pružat će smještaj za 220 korisnika u 55 smještajnih jedinica različitih karaktera te tako poboljšati i unaprijediti njihovo liječenje i povratak vlastitim domovima sa što manje financijskih i psihosocijalnih posljedica za sve članove obitelji, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkać. 

Tu će se nalaziti izolacijske smještajne jedinice za osobe koje su transplantirale neki od organa i teške onkološke bolesnike, kao i smještajne jedinice s većim brojem ležajeva za boravak obitelji s više djece od kojih je jedno oboljelo, a uz to, korisnici Doma na raspolaganju će imati i brojne popratne sadržaje kao što su prostori za psihosocijalnu podršku, volonterske aktivnosti, njegu i razne terapije. 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava kazao je kako je Vukovaru ukazana velika čast i zadovoljstvo, ali i velika odgovornost. 

"Bez dvojbe smo odlučili prvi potpisati sporazum i tako odaslati poruku ostalim općinama, gradovima i županijama u Hrvatskoj i šire da se uključe u ovaj hvalevrijedan projekt. Uvjeravam vas da ovakvu razinu skrbi i standarda koju ovaj Projekt predviđa i omogućuje nećete naći ni u Francuskoj, Švicarskoj, Americi kao ni u drugim društvima za kojima često čeznutljivo gledamo. Ovakvim projektima, ljudima i idejama svi zajedno ćemo ispisati najljepše priče", rekao je gradonačelnik Penava. 

Upravitelj Zaklade fra Mladen Hrkać i predsjednik Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" Ivan Soldo kazao je kako je potpisanim sporazumom poslana jasna i važna poruka kojom je Vukovar pokazao spremnost da u svakom trenutku pomogne ljudima u potrebi. 

"Vjerujemo kako će primjer Grada Vukovara slijediti i brojni drugi te da će potpisivanje sporazuma s drugim jedinicama ići svojom dinamikom. Samo u prvih šest mjeseci pomogli smo više od 1000 osoba, a to najbolje govori koliko je velika potreba za podrškom i pomoći koju pružamo i koju planiramo unaprijediti gradnjom Doma fra Mladen Hrkać", kazao je Soldo. 

Na godišnjicu osnutka Zaklade u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara Sporazum su potpisali gradonačelnik Penava te upravitelj Zaklade Ivan Soldo, a svih 23 vijećnika Gradskog vijeća Grada Vukovara jednoglasno je podržalo ovu suradnju te se složilo kako je riječ o hvalevrijednom projektu. 

Grad Vukovar je ovim plemenitim činom postao prva jedinica lokalne i područne samouprave u Hrvatskoj i BiH koja je javno i službeno izrazila podršku i financijski podržala projekt izgradnje Doma fra Mladen Hrkać sa 150.000 kuna za 2019. godinu. 

Brojne institucije i pojedinci ocijenili su Dom fra Mladen Hrkać projektom od nacionalnog interesa koji postavlja nove standarde u pružanju socijalnih usluga i terapija na razini cijele Europe i šire. 

Izgradnja Doma bit će financirana sredstvima Zaklade fra Mladen Hrkać, a projekt će se, uz potpisivanje sporazuma o suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave s područja Hrvatske i BiH financirati i preko donacija, humanitarnih akcija diljem svijeta i prijave na natječaje EU fondova te drugih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s Gradom Vukovarom, slijede potpisi s ostalim jedinicama lokalne i područne samouprave u Hrvatskoj, dok će prvo potpisivanje sporazuma o suradnji u Bosni i Hercegovini biti upriličeno u rujnu s Općinom Ravno, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkać.

Kopirati
Drag cursor here to close