Vrijedno priznanje

Grad Mostar proglašen šampionom zaštite prirode za 2018. godinu

Pobjednicmia je uručena i plaketa ''Zlatna Tisa'', a uručio ih je veleposlanik Republike Češke u BIH Jakub Skalnik.
Lifestyle / Flash | 23. 04. 2018. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar proglašen je šampionom zaštite prirode za 2018. godinu na svečanosti koja je u ponedjeljak održana u Čapljini.

Grad Mostar pobijedio je u konkrenciji između 64 nominirana kandidata, a ukupno su u cijeloj kampanji prikupljena 28.153 glasa.

Ova nagrada dodijeljuje se u povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, a domaćin svečanosti ove godine bila je Općina Čapljina, prošlogodišnji dobitnik ovog prestižnog priznanja.

U kategoriji poslovni subjekt godine pobijedio je Eko život iz Tuzle, u kategoriji vrtića pobijedila je JU ''Djeca Sarajeva'', vrtić ''Višnjik.

Kada su u pitanju pojedinačne nagrade, u kategoriji do 30 godina starosti pobijedio je Amar Kavgić iz Tuzle, dok je u kategoriji preko 30 godina starosti nagradu odnio Samir Lemeš iz Zenice, a u kategoriji neformalne grupe građana nagrada je pripala mještanima sela Kruščica iz Viteza.

Pobjednicmia je uručena i plaketa ''Zlatna Tisa'', a uručio ih je veleposlanik Republike Češke u BIH Jakub Skalnik.

Organizator dodjele je Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), uz podršku Veleposlanstva Republike Češke, UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Općine Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close