Robert Redford

Globalno zagrijavanje "hitno pitanje"

Lifestyle / Flash | 05. 12. 2015. u 16:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki glumac i ekološki aktivist Robert Redford izjavio je da je globalno zagrijavanje "hitno pitanje" i da ohrabruje gradonačelnike širom svijeta da smanje emisiju stakleničkih plinova u lokalnim zajednicama čak i u vrijeme kada svjetski diplomati pokušavaju postići globalni sporazum o borbi protiv klimatskih promjena.

Redford, član upravnog odbora nevladine agencije Vijeće za obranu prirodnih resursa, izjavio je za Associated Press da je UN-ova klimatska konferencija koje je u tijeku u Parizu "ključ".

Redford je pozvan na sastanak gradonačelnika i lokalnih čelnika koji se odvija na marginama klimatskog samita u Parizu. On je objavio novo produženje projekta Gradska energija, zajedničke inicijative Vijeća za obranu prirodnih resursa i Instituta za transformaciju tržišta, koji ima za cilj pomoći gradovima u snaženju energetske efikasnosti zgrada i time umanjiti emisiju ugljen dioksida.

Novi krug financiranja omogućio je dodatnih 10,5 milijuna dolara čime je ukupna vrijednost fonda porasla na 20 milijuna dolara, prenosi AP.

Klimatska konferencija u Parizu traje do 11. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close