Bunica

Glasovito kupalište Mostaraca palo u zaborav

Lifestyle / Flash | 05. 07. 2014. u 06:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S prvim zrakama svibanjskog sunca nekada je počinjala sezona kupanja u Sportsko-rekreacijskom centru „Bunica“ koji je svojom ljepotom mamio ne samo Mostarce, već građane iz svih dijelova nekadašnje države.

Brojni kamperi

Tako se na „Bunici“ nije samo kupalo, već i roštiljalo, pjevalo, zavodilo, kartalo...Na ovo glasovito kupalište svaki dan je dolazilo više od tisuću Mostaraca, a među brojnim kamperima bilo je i onih koji su znali mjesto zakupiti tijekom cijele godine.

Da „Bunica“ nije bilo obično kupalište govori i činjenica da se osim sportskih terena u dubokoj hladovini nalazio restoran, toalet, tuš-kabine, klupice za odmor, uređen parking, staze za šetanje, a sve to, za malo je novca pružalo mnogima istinski ljetni ugođaj, piše Dnevni avaz.

No, više od dva desetljeća nakon rata, ovaj sportsko-rekreacijski centar je skoro u potpunosti propao, pa ga, usprkos nesnošljivim vrućinama tijekom ljeta, mnogi zaobilaze, a nakratko "oživi" samo za 1. svibanj.

Bez uspjeha

Iako je svojevremeno Grad Mostar u dva navrata raspisivao Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u obnovu ovog centra, prave informacije u vezi toga javnosti nikada nisu priopćene. Konkretne podatke Dnevi avaz nije uspjeo dobiti u Gradskoj upravi, a zbog činjenice da ne funkcionira Gradsko vijeće, priča u vezi Centra je gurnuta ustranu.

Pokretane inicijative

Godinama su mnoge nevladine organizacije pokretale inicijative za obnovu "Bunice", ali bez uspjeha. Tako su većini Mostaraca od ovog kupališta danas ostala samo sjećanja.

Kopirati
Drag cursor here to close