Rattle That Lock

Gilmoura nadahnula željeznica: Čeka se album legende Floyda

Lifestyle / Flash | 10. 07. 2015. u 13:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni David Gilmour iz Pink Floyda najavio je svoj novi solo album, nakon skoro deset godina.

Album Rattle That Lock bi se trebao pojavi u rujnu, a na njemu će se naći i jedna skladba koju je slavni gitarist napisao nadahnjujući se se jingleom francuske željeznice (SNCF).

Jingle od četiri note (do, sol, la, mi), koji najavljuje dolazak i odlazak vlakova, Gilmour je čuo prije dvije godine na željezničkoj postaji u jednom francuskom gradu, prenosi Tanjug navodeći kako mu se kratka melodija toliko svidjela da ju je odmah snimio na svom iPhoneu, te došao na ideju da na osnovu nje napiše pjesmu.

Kako prenosi RTL, britanski glazbenik je kontaktirao autora jinglea i zajedno s njim napisao pjesmu koja će biti objavljena 17. srpnja.

"Stalno slušam razne zvukove, u tome se sastoji cijeli moj život. Većinu vremena ono što čujem nije previše inspirativno", objasnio je Gilmour, dodajući da mu se svidio "groove" jinglea.

Ispričao je kako je stajao na peronu i držao visoko u ruci svoj telefon kako bi što bolje snimio jingle koji je postao rif u pjesmi Just Do It.

Album Rattle That Lock je plod Gilmourove suradnje s Philom Manzaneraeom i Joolsom Hollandim kao i suprugom Polly Samson koja mu je pomogla u pisanju tekstova.

Kopirati
Drag cursor here to close