Fanny Ardant

Gerard Depardieu glumit će Staljina

Lifestyle / Flash | 30. 12. 2015. u 07:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda francuske kinematografije i ruski državljanin Gerard Depardieu utjelovit će sovjetskog diktatora Josefa Visarionoviča Staljina u novom filmu Fanny Ardant, objavio je glumčev glasnogovornik, potvrđujući informaciju koja je objavljena u holivudskom časopisu Variety.

Francuska glumica koja je već režirala dva filma adaptira za veliko platno roman Jean-Daniela Baltassata objavljen 2013., "Le divan de Staline" (Staljinov kauč). Glasnogovornik francuskog glumca nije otkrio nikakve pojedinosti o scenariju.

Po internetskoj stranici časopisa Variety ta povijesna priča snimit će se u produkciji francusko-portuglaske kompanije Leopardo Filmes, dok će moskovski Mosfilm dati kostime i ostale potrepštine iz tog razdoblja, piše Hina. Zaplet se odvija u Sovjetskom Savezu 50-ih godina, a vrti se oko mladog umjetnika koji bi trebao izraditi spomenik u čast Staljinu a koji je pod sumnjom KGB-a.

Depardieuu je ruski predsjednik Vladimir Putin dodijelio rusko državljanstvo prije više od dvije godine, nakon što je francuski glumac objavio da će u znak prosvjeda protiv uvođenja novog poreza za najbogatije vratiti francusku putovnicu.

Otad, navodi Hina, s vremena na vrijeme daje vrlo provokativne izjave i zauzima proruska stajališta u međunarodnim pitanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close